Bemutató


@szor-webügy ügyviteli portál rendszerünk, tudásban és lehetőségekben korlátozott változatát kipróbálhatja, biztonságos kapcsolaton keresztűl az alábbi címre kattintva! Ha Ön még nem kért személyes belépési lehetőséget akkor, a "
Vendég" név és "Vendég" jelszóval be tud lépni!

@szor-webügy

webugy

Web alapú ügyviteli portál rendszerünk használatához mindössze egy széles sávú internet kapcsolatra és egy web böngészőre van szükség.

A számítási felhő („cloud computing”) a számítástechnika egyik legújabb fogalma. Alapjában véve azt jelenti, hogy olyan állományokkal és programokkal dolgozunk, melyek fizikailag nem a saját gépünkön, hanem az interneten vannak, valahol a „felhőben”.

A „cloud computing”, azaz a felhő-számítástechnika a sok önálló vállalati IT-környezet helyett néhány megosztott globális adatközpontra épít, így az informatikában korábban ismeretlen mértékű költség és szolgáltatás-optimalizálást tesz lehetővé. Emellett az adott szervezetnek nem kell foglalkoznia az IT-infrastruktúra működtetésével, szoftverek telepítésével és frissítésével, hardveres eszközcserékkel.

Itt már nem kiszolgálóban gondolkodunk, hanem konkrét alkalmazásban vagy alkalmazás-szolgáltatásban. A hoszter (ASP) a saját gépein és környezetében futtatja a vállalatuk által használt programokatmunkatársaik (ügyfeleik, partnereik)  pedig az Interneten keresztül, védett csatornán át érik el ezeket.   A szolgáltató által használt tényleges informatikai megoldás az azt igénybe vevő vállalat számára nem látható: olyan, mintha a programok „valahol a felhőben” futnának.

feliratkozomFeliratkozom hírlevélre
webugy